Hoi, leuk dat je meer wilt weten over wie ik ben en hoe ik werk als fotograaf.

Zelf heb ik gestudeerd aan de koninklijke academie van beeldende kunsten (KABK) in Den Haag. Ik heb altijd een grote interesse en fascinatie voor mensen, om portretten te maken. Daar is de passie ook begonnen. Mensen hebben allemaal iets unieks, het karakter van een persoon vastleggen is een grote uitdaging. Om iemand op een unieke manier vast te kunnen leggen, is het heel belangrijk dat je relatief snel iemand visueel leert kennen als het ware tijdens de shoot of reportage. Met visueel bedoel ik bijvoorbeeld hoe iemand zich uitdrukt door houding, lichaamstaal en emotie in het gezicht. Het is belangrijk dat ik begrijp wat ik zie en hoe ik een persoon kan aansturen om het resultaat te bereiken wat gewenst is.

Als portretfotograaf hou ik heel erg van beelden maken die een persoon als het ware onthuld. Dat je een kant ziet van iemand die je meestal niet ziet. Het gezicht vind ik zelf het meest interessant omdat het zoveel kan vertellen en het gezicht over het algemeen gezien is ontzettend divers.

Als trouwfotograaf vind ik het belangrijk dat het bruidspaar stressvrij en volledig kan genieten van hun speciale dag samen. Ondertussen kan ik onopvallend en ongedwongen iedereen op de dag vastleggen met de fotocamera. Momenten vangen is eigenlijk het mooiste van fotografie, ik kan zelf goed aanvoelen wanneer een mooi moment kan komen en door ervaring kan ik die momenten geruisloos vastleggen. Ik vind het zelf ook leuk om tussendoor een beetje sociaal te zijn wanneer daar een geschikt moment voor is natuurlijk. Verder probeer ik zoveel mogelijk op de achtergrond te werken.

Ik fotografeer ook graag analoog, fotocamera’s met filmrollen. Ik heb soms het verzoek gekregen om bruiloften te fotograferen met film. Vaak doe ik een combinatie van digitaal en film tegelijk.